Na skrzydłach.

 

Sporo było przepisów kulinarnych w moim blogu. Były ciasta, ciasteczka i desery. Żeberka, wołowina, wieprzowina i kurczak z indykiem. Dziś; na skrzydłach czyli skrzydełka kurczaka po bałkańsku. Nie ostro, ale też nie słodko- doskonałe wyszły. Do dość sporego woka wrzuciłam drobno pokrojoną marchew, pora i czosnek. Umyte i wysuszone skrzydła dodałam do warzywnych składników. Oczywiście kilka chluśnięć oliwą na dno woka. Wszystko tak sobie zaskwierczało, zasyczało, wtedy dodałam pół butelki ketchupu, trochę wody i sporo kropel ostrej przyprawy w płynie[ jest sporo na sklepowych półkach]Wszystko sobie delikatnie bulgotało pod przykrywką, aż do momentu, gdy wyjęłam jedno skrzydełko i sprawdziłam czy już jest miękkie. Trochę orkiszowej mąki do sosu i śmietanki. Podałam z ziemniaczkami i sałatą.

Komentarze