Bardzo łatwe w przyrządzeniu, niezbyt tuczące, ale syte i przede wszystkim zdrowe. Zawiera mrożone owoce, zebrane latem w ogrodzie. Zwykły jogurt naturalny typu; Grecki czy Zott. Zwykła, polska galaretka owocowa. Jogurt przekładam do miseczki, troszkę dosładzam cukrem pudrem[lubię słodkie] Do galaretki [mniej wody niż w przepisie na torebce] wrzucam mrożone owoce, wtedy efekt jest natychmiastowy. Delikatnie przelewam owocowo- galaretkowatą zawartość do jogurtu, mieszam wolno i...przekładam już tężejącą masę do słoiczków. Wszystko jest wychłodzone, gotowe. Zakręcam słoiczek, wstawiam do lodówki na godzinkę, by potem delektować się rozkoszą owoców. Tym razem były to czerwone porzeczki i jeżyny. Konsystencja jak w serniku na zimno, ale zupełnie inny smak. Można zrobić z innego jogurtu. Smaczne, go!
Komentarze
Prześlij komentarz