Kocham słodkie.

 

Dojrzewające latem jeżyny, odpoczywały sobie w zamrażarce, by teraz udekorować słodki, delikatny i smaczny tort, domowej produkcji. Dodam, że te zielone listki melisy, rosną sobie w doniczce na parapecie. Upieczenie biszkoptu, to nic takiego. Potrzeba tylko dobrych surowców, chęci i czasu. No cóż, znalazł się czas i okoliczności, naszło mnie na ,,coś słodkiego''. Biszkopt nasączony ,,Baileys' em''- to likier irlandzki 17% alk. Przełożony kremem z ubitej śmietanki, serka Mascarpone i odrobiny cukru pudru. Ponadto, między warstwami, wspomniany krem, owoce mrożone i te ze słoiczka. Na wierzchu widoczna delikatna masa ze śmietanki i pełne witamin jeżyny. Czegoż chcieć więcej, #tort #miłość = #radość Wersja dla kierowcy, nie zawiera %, ale sok malinowy. Proste wykonanie, ale ile rozkoszy i uciechy. 1 h marszu i jest Ok.

Komentarze