Maślanka kontra kapusta.

Maślanka, wyrób z mleka krowiego, zapomniana, ale niezwykle zdrowa. Zawiera wapń i fosfor. Stanowi ogromne źródło składników mineralnych dla kości, zębów jak również dla układu nerwowego. Jej stosowanie wpływa na perystaltykę jelit oraz wydzielanie soków trawiennych. Zawarty w maślance tłuszcz działa wspomagająco na wiele czynności i regulacji trawiennych. W połączeniu z surówką z kiszonej kapusty tworzy arcydzieło natury, odtruwa nasz organizm, wymiata -całe zło i wspomaga wątrobę. Nie należy popijać nią leków, ani łączyć z procentami. Maślanka jest lekkostrawna, niskokaloryczna , co czyni ją dobroczynnym składnikiem naszej flory bakteryjnej. A skoro maślanka, to mleko i kefir. Nic innego, zwanego ,,mlekiem'', nie zawiera tak bogatego źródła białka. Roślinne mlekopodobne, to tylko chwyt reklamowy, ale czas pokaże.
 

Komentarze